Sjwatse Kater 2020 voor Hans Schillings

Print
Sjwatse Kater 2020 voor Hans Schillings

Hans Schillings uit Bleijerheide. Afbeelding: Peter Trompetter

Kerkrade / Eygelshoven -

D’r Prinseroad Kirchroa eert Hans Schillings op het 64ste Jalabal met de orde van d’r Sjwatse Kater.

De ex-prinsen onderstrepen hiermee de jarenlange vrijwilligersinzet van Hans Schillings voor diverse (culturele) organisaties in Kerkrade en omstreken. De carnavalist van de Bleijerheijdse groep Tsint Jöbbelienius Zieëliejer, neemt de prestigieuze onderscheiding in ontvangst op zaterdag 1 februari 2020 in de Rodahal te Kerkrade.

Struikelstenen

Schillings is sinds 1988 betrokken bij de honderdjarige Oranjevereniging Kerkrade, eerst als secretaris en sinds 1995 als voorzitter. De vereniging zorgt onder meer voor de organisatie van Koningsdag, Dodenherdenking en Bevrijdingsdag. Verder is Schillings initiator van het project ‘Adopteer een graf’ voor Kerkraadse schoolkinderen – inclusief een jaarlijks bezoek aan de begraafplaats in Margraten – en initiator van de struikelstenen in Kerkrade, ter herdenking van omgekomen Joodse gezinnen. Ook speelde hij een belangrijke tol bij de totstandkoming van de film Heroes of Old Hickory, waarvoor hij meermaals naar de Verenigde Staren reisde.

Vrijwilligerswerk voor het WMC, de NATO Brunssum en (tot 2018) 38 jaar lang voor de Nederlandse Nierstichting prijken ook op zijn lijst van verdiensten, evenals zijn lidmaatschap van de adviescommissie HuB Kerkrade.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen