Recept: gevulde eitjes, het klassieke borrelhapje op een party

Print
Recept: gevulde eitjes, het klassieke borrelhapje op een party

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Een party? Op zoek naar het ideale borrelhapje of amuse? Zet binnen een handomdraai deze klassieke snack op tafel: gevulde eieren, precies zoals oma ze vroeger maakte.

Ze zijn het hele jaar door lekker: gevulde eitjes. Een feestje ook om te zien, zeker als je deze stappen volgt.

Ingrediënten (voor 20 hapjes)

10 grote eieren

3 eetlepels goede mayonaise

1 eetlepel kerrie

1 eetlepel mosterd, liefst dijon

1 eetlepel verse bieslook

snufje zout en peper

eventueel snufje paprikapoeder

Bereiden

Om tijdens het koken een mooi, rond ei te krijgen, prik je een gaatje in de schaal aan de onderkant, de bolle kant. Kook de eieren twaalf minuten en laat ze hierna schrikken in koud water. Nadat je de eieren hebt gepeld, snijd je ze met een mes in de lengte doormidden.

Schep met een theelepel de eierdooiers eruit en doe deze in een kom. Voeg de mayonaise, kerrie, mosterd en het grootste deel van het bieslook toe aan de eidooiers.

Prak het geheel door elkaar met een vork. Vul de gehalveerde eieren met het dooiermengsel (gebruik een spuitzak of lepel). Bestrooi het geheel met de rest van het bieslook en wat peper en zout. Strooi er voor een extra feestelijke look wat paprikapoeder op. Smakelijk!