Limburgse scholieren geven concert

Print
Limburgse scholieren geven concert

Vorig jaar traden de scholieren op in Centre Cèramique in Maastricht. Afbeelding: Festival Vocallis

Maastricht / Gulpen -

Ruim tachtig middelbare scholieren en enkele ouders uit Zuid-Limburg geven vrijdag samen met professionele muzikanten een concert in Maastricht. Voorafgaand aan het optreden volgen de leerlingen enkele workshops.

De bijzondere voorstelling maakt deel uit van het educatieve programma van Festival Vocallis, dat momenteel in diverse Zuid-Limburgse gemeenten plaatsvindt en dat nog duurt tot en zondag 10 november.

De deelnemende leerlingen zijn afkomstig van het Sophianum in Gulpen en Porta Mosana, United World College, Bonnefantencollege, St.Maartenscollege en Bernard Lievegoed uit Maastricht. De workshops vinden plaats onder leiding van componisten Willie Arets en Hans Leenders. Speciaal voor dit concert zullen Joep van Leeuwen (gitaar), Robert Weirauch (piano) en Studium Chorale ook enkele solowerken spelen.

Vorig jaar vond het leerlingenconcert van Festival Vocallis plaats in Centre Cèramique in Maastricht en trok zo’n tweehonderd bezoekers. Omdat het gebouw aan Plein 1992 momenteel verbouwd wordt, wordt uitgeweken naar de concertzaal van Kumulus-Oost.

Het concert is gratis toegankelijk en begint om 13.15 uur in de Henri Hermanszaal van Kumulus, St. Maartenspoort 2 in Maastricht.