Dierbaar

‘Henk de kat is te goed voor deze wereld’

‘Henk de kat is te goed voor deze wereld’

Henk de kat is de muze van de Venlose kunstenares Andrea Haandrikman-Schraets. Afbeelding: Lé Giesen

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Huisdieren horen tegenwoordig helemaal bij het gezin en dat mag iedereen weten ook. In de rubriek ‘Dierbaar’ stellen Limburgers hun extra gezinslid aan je voor. Deze week: Kat Henk is de muze van Andrea Haandrikman-Schraets uit Venlo.

Bij het woord muze denk je vast aan een stijlvolle en bloedmooie vrouwelijke verschijning. Niet aan een kater van twaalf die de naam Henk draagt. Toch is de rooie kat van kunstenares Andrea Haandrikman-Schraets uit Venlo haar oogappeltje en vaak het ‘lijdend voorwerp’ in haar werk.

„Henk is een mooie kat en heel sociaal. Hij komt graag buurten als ik aan het schilderen ben en heeft altijd goeie zin. Dat laat hij merken door keihard te spinnen en te kletsen. Een schootkat is hij niet, maar als er bezoek is, komt hij altijd aandacht halen. Nee, hij is het verleiden nog niet verleerd. Hij pakt iedereen in. Ben ik bij kennissen over de vloer, dan wordt er vaak gevraagd hoe het met Henk gaat.”

Lees hier meer verhalen uit de rubriek Dierbaar

Ondanks zijn ambt als muze is Henk niet verwaand. „Hij hoeft geen dure paté, liflafjes of brokken vindt hij prima. Hij is ook nooit boos en jagen is niet aan hem besteed, hij kijkt liever naar de vogeltjes dan dat hij ze opeet.” Eigenlijk is Henk maar een eenvoudige kat. „Een nuchtere bouwvakker, zo’n type dat te goed is voor deze wereld. En daar moet je zuinig op zijn. We hebben nog drie katten, maar er is er geen een zoals Henk. En daarom is hij mijn muze.”

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →