Twee jaar cel voor overval op speelhal vakantiepark Limburgse Peel

Beelden van de overval werden begin 2018 getoond in televisieprogramma Opsporing Verzocht. © ANP XTRA

Een 34-jarige man uit Venray is veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar voor een overval op een speelautomatenhal op vakantiepark Limburgse Peel in America.

onze verslaggever

De officier van justitie had een celstraf van drie jaar cel geëist.

De overval vond plaats op 12 mei 2017. De man kwam rond 18.00 uur binnen en bedreigde een medewerker van de speelhal. Hij overlegde een briefje met de tekst ‘Dit is een overval. Geef alle papiergeld anders schiet ik op jou’. De man toonde een pistool en zei op dreigende toon dat het overlegde geldbedrag ‘niet alles kon zijn’ en dat hij ‘alles wilde’.

Het buitgemaakte bedrag werd niet bekendgemaakt door de politie, maar het vakantiepark eiste tijdens de rechtszaak een materiële schadevergoeding van 2323 euro. Die vordering werd afgewezen omdat Center Parcs geen noodzakelijke volmacht verstrekte.

Beelden van de overval werden begin 2018 getoond tijdens Opsporing Verzocht. De man meldde zich in augustus 2018 bij de politie omdat hij spijt had.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal