Verbazing over plannen ‘Team Limburg Sport’

Print
Verbazing over plannen ‘Team Limburg Sport’

Rens Blom moet een prominente rol spelen bij de opvolger van Topsport Limburg. Afbeelding: Ermindo Armino

Oud-wereldkampioen Rens Blom is verrast over de nieuwe plannen van de provincie voor de Limburgse topsport. Blom is een van de schrijvers van het plan, maar van de woensdag naar buitengekomen informatie weet hij niets.

Blom moest woensdag in de media vernemen dat de provincie al een nieuwe naam heeft voor de opvolger van Topsport Limburg, dat vorige week failliet is gegaan. „Het is beter opnieuw te beginnen met Team Limburg Sport. Voor talentontwikkeling blijft in ieder geval jaarlijks drie ton beschikbaar”, zegt sportgedeputeerde Joost van den Akker tegen 1Limburg.

,,Ik weet nergens van, dit komt als een verrassing”, zegt Blom. De oud-wereldkampioen polsstokhoogspringen maakte deel uit van Topsport Limburg en werkt momenteel aan de plannen voor een nieuwe organisatie. „Volgens mij is het de bedoeling dat we daar de komende maanden aan werken. Ik wil alleen maar betrokken zijn bij een nieuw topsportorgaan als ik zeker weet dat iedere euro bij de sporter terechtkomt. Dat is voor mij een keiharde voorwaarde”, aldus Blom.

Ook Luc Winants, die het financieel onderzoek naar Topsport Limburg leidde en voorzitter was van de tijdelijke Raad van Toezicht, was niet op de hoogte van de provincieplannen voor de opvolger van Topsport Limburg. Het is bedoeling dat zowel top- als breedtesport onderdeel gaat uitmaken van Team Limburg Sport.

Topsport Limburg ging onlangs failliet wegens financieel wanbeleid. De tekorten liepen onder leiding van Geert Ruigrok op tot ongeveer 675.000 euro.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen