Slachtdag bij Openluchtmuseum De Locht

Print
Slachtdag bij Openluchtmuseum De Locht

Slagers brengen met het uitbenen een ambachtelijke vaardigheid in praktijk. Afbeelding: Openluchtmuseum De Locht

Melderslo -

‘Op Sint Martijn (11 november) slacht de arme zijn zwijn’. November is vanouds de slachtmaand. Slachten en verwerking van vlees gebeurde vroeger thuis. Daarom houdt Openluchtmuseum De Locht zondag 17 november de Slachtdag.

Met de activiteiten op deze dag, wordt de herinnering aan het thuis-slachten levend gehouden. Er worden geen dieren geslacht maar er zijn wel allerlei activiteiten die betrekking hebben op het bereiden van vleesproducten na de slacht. Zo geven slagers informatie over het uitbenen. Bovendien brengen ze deze vaardigheid in praktijk. Er wordt balkenbrij gebakken en zult en stroop gemaakt. Bezoekers kunnen slachtproducten kopen via de traditionele veilingklok (ook leuk voor kinderen).

Piet Zetsen brengt extra sfeer met zijn accordeon. Lisa Franken verzorgt het tweede kapelconcert van 14.00 tot 16.00 uur.

Het museum is open op woensdag, zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur. De demonstraties op zondag 17 november beginnen om 11.00 uur. Kijk hier voor meer informatie.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen