Vitesse legt Honda voor de rest van het seizoen vast

Keisuke Honda trainde voor zijn overstap naar Vitesse ook nog mee bij VVV. © Lé Giesen

Keisuke Honda voetbalt de rest van dit seizoen voor Vitesse. De 98-voudig Japans international is na dagen van onderhandelen tot overeenstemming gekomen met de club uit Arnhem. Hij sluit na de interlandperiode volledig aan bij de groep van coach Leonid Sloetski.

Lex Lammers

Honda (33) maakte vorige week donderdag zijn opwachting bij Vitesse. De ex-speler van VVV zat zonder club, na zijn vertrek in de zomer bij Melbourne Victory. Zijn aanwezigheid in Arnhem was een vriendendienst van Leonid Sloetski, coach van de eredivisieclub. De Rus werkte al met Honda samen bij CSKA Moskou.

Europees voetbal

Maar Sloetski zette met de actie ook meteen vol in op een definitieve komst van Honda. De Rus wilde de ervaren prof dolgraag aan de selectie toevoegen. Hij achtte de Japanner nodig in de jacht op een ticket voor Europees voetbal, komend seizoen.

Sloetski had al langer contact met Honda. De Rus sprak vorige week ook van een verkapte proefperiode voor de Japanner, die in het verleden buiten CSKA Moskou ook bij AC Milan en VVV-Venlo onder contract stond.

Grote doel

,,Honda brengt specifieke kwaliteiten mee”, vindt Sloetski. ,,Hij kan zo instappen. Hij kan op alle posities op het middenveld uit de voeten. Ik zie een rol voor hem centraal, maar is ook een optie op rechts. Daar is Oussama Tannane immers weggevallen (knieblessure, red.). Hij wil naar de Olympische Spelen van Tokio. Dat is zijn grote doel.”

Honda moet nu allereerst nog een werkvergunning krijgen. Vitesse wacht daarbij op de vrijgave van de KNVB voor de nieuweling. De Japanner sluit normaliter na de interlandperiode aan bij de eredivisionist. Hij is ook bondscoach van Cambodja.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Beluister hier de nieuwe voetbalpodcast van De Limburger:

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal