Vitesse legt Honda voor de rest van het seizoen vast

Print
Vitesse legt Honda voor de rest van het seizoen vast

Keisuke Honda trainde voor zijn overstap naar Vitesse ook nog mee bij VVV. Afbeelding: Lé Giesen

Keisuke Honda voetbalt de rest van dit seizoen voor Vitesse. De 98-voudig Japans international is na dagen van onderhandelen tot overeenstemming gekomen met de club uit Arnhem. Hij sluit na de interlandperiode volledig aan bij de groep van coach Leonid Sloetski.

Honda (33) maakte vorige week donderdag zijn opwachting bij Vitesse. De ex-speler van VVV zat zonder club, na zijn vertrek in de zomer bij Melbourne Victory. Zijn aanwezigheid in Arnhem was een vriendendienst van Leonid Sloetski, coach van de eredivisieclub. De Rus werkte al met Honda samen bij CSKA Moskou.

Europees voetbal

Maar Sloetski zette met de actie ook meteen vol in op een definitieve komst van Honda. De Rus wilde de ervaren prof dolgraag aan de selectie toevoegen. Hij achtte de Japanner nodig in de jacht op een ticket voor Europees voetbal, komend seizoen.

Sloetski had al langer contact met Honda. De Rus sprak vorige week ook van een verkapte proefperiode voor de Japanner, die in het verleden buiten CSKA Moskou ook bij AC Milan en VVV-Venlo onder contract stond.

Grote doel

,,Honda brengt specifieke kwaliteiten mee”, vindt Sloetski. ,,Hij kan zo instappen. Hij kan op alle posities op het middenveld uit de voeten. Ik zie een rol voor hem centraal, maar is ook een optie op rechts. Daar is Oussama Tannane immers weggevallen (knieblessure, red.). Hij wil naar de Olympische Spelen van Tokio. Dat is zijn grote doel.”

Honda moet nu allereerst nog een werkvergunning krijgen. Vitesse wacht daarbij op de vrijgave van de KNVB voor de nieuweling. De Japanner sluit normaliter na de interlandperiode aan bij de eredivisionist. Hij is ook bondscoach van Cambodja.

Beluister hier de nieuwe voetbalpodcast van De Limburger:

VVV-trainer Robert Maaskant op de schopstoel? | Voetbalpodcast #31 B. Video: De Limburger

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen