Perr Schuurs: debuut om nooit te vergeten

Perr Schuurs in de ‘sandwich’ tussen ploeggenoot Edson Álvarez en Chelsea’s Reece James. © Getty Images

Door de bizarre wedstrijd die Ajax dinsdagavond speelde tegen Chelsea, zou je bijna vergeten dat Perr Schuurs zijn debuut maakte in de Champions League.

Sjoerd Mossou

De speler uit Nieuwstadt viel in nadat de Amsterdammers hun twee centrale verdedigers Veltman en Blind met rode kaarten zag wegvallen. „Dit debuut vergeet ik niet zo snel. Daar praten we over een paar jaar nog over. Ik ben blij met mijn debuut, maar dit valt wel direct onder de meest bizarre wedstrijden van mijn carrière”, zegt de ex-Fortunees, die eerder dit seizoen al wel speelde in de voorronde van de Champions League.

De vorige wedstrijd tegen Chelsea gaf de Ajacieden door de afgekeurde goal van Promes al een behoorlijk slecht gevoel, maar voor Schuurs was het in Londen een stap erger: „Dit is wel een stuk erger dan ‘genaaid’. Als je kijkt wat er in drie minuten tijd allemaal gebeurt. Ik denk dat het niet erger had gekund dan dit.”

Lees ook: Perr Schuurs over knotsgek duel tegen Chelsea: ‘We verdienen meer dan één punt’

Aad de Mos maakte als oud-trainer van Ajax, KV Mechelen en Anderlecht al veel mee, maar Chelsea-Ajax was ook voor hem een duel om niet snel te vergeten. „Komt zeker in mijn top 3.” De 72-jarige Hagenaar begreep helemaal niets van de beslissingen van scheidsrechter Gianluca Rocchi. „Dit is de laatste wedstrijd van hem op dit niveau, dat kan niet anders. De hele wereld heeft deze ongekende blunder gezien. De impact is enorm, dit kan Ajax zomaar overwintering in de Champions League kosten. Wat ik ook niet begrijp: dan heb je een VAR, maar dan grijpt hij niet in? Voor hem is het ook einde verhaal op dit niveau.”

Luister hier naar een nieuwe aflevering van de voetbalpodcast van De Limburger:

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal