PSV lonkt naar laatste 32 in Europa League

© EPA

Na enkele teleurstellende resultaten in de eredivisie hoopt PSV donderdag in de Europa League een succesje te boeken.

Redactie

De ploeg van trainer Mark van Bommel plaatst zich met een overwinning bij LASK Linz vroegtijdig voor de volgende ronde, met 32 deelnemende teams na de winterstop. De Eindhovense club moest twee weken geleden op eigen veld tegen de Oostenrijkse formatie genoegen nemen met 0-0. PSV is na drie van de zes groepsduels nog ongeslagen en leidt in poule D met zeven punten. LASK heeft er vier. Het duel in Linz begint om 18.55 uur.

AZ trapt in Kazachstan al om 16.50 uur af (Nederlandse tijd). De Alkmaarse ploeg won vorige maand in Den Haag met 6-0 van FC Astana. Indien AZ de return ook in winst omzet, komt overwinteren in Europa dichtbij. De ploeg van trainer Arne Slot staat in groep L op vijf punten, FC Astana is nog puntloos.

Trainer Dick Advocaat treedt om 21.00 uur met zijn nieuwe ploeg Feyenoord in De Kuip aan tegen Young Boys. In Zwitserland verloren de Rotterdammers met 2-0. Een zege voor Feyenoord is nodig om de kwalificatiekansen te vergroten.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal