Nieuwe editie Veldeke scheurkalender

De nieuwe Veldeke scheurkalender is nu te koop. © Veldeke Wieërt

Veldeke Wieërt brengt wederom een scheurkalender uit. Vanwege het verschijnen van het spreekwoordenboek ‘Waat ‘ne kâl!’ werd voor 2019 geen kalender gemaakt. Daarop zijn talloze reacties gekomen en daarom is de draad weer opgepakt.

redactie

Editie 2020 is inmiddels gereed. De formule is gehandhaafd: voor elke dag een uitdrukking in dialect met de letterlijke of figuurlijke betekenis daarvan in het Nederlands. Daarnaast een ‘woord van de dag’ met vertaling. Ter afwisseling is tussendoor een aantal informatieve pagina’s ingevoegd. Afgelopen zaterdag heeft wethouder Geert Gabriëls het eerste exemplaar in ontvangst genomen. De kalender is te koop bij Bruna in Weert en Nederweert, van Bun in de Muntpassage, het Warenhuis in de Beekstraat en Primera Wouters op Moesel voor de prijs van € 12,50.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal