Leveroy herdenkt bevrijding met film Peter Crins

Print
Leveroy herdenkt bevrijding met film Peter Crins
Leveroy -

De bevrijding van Leveroy op 15 november wordt op die dag herdacht met de vertoning van de documentaire ‘Deportatie in het zicht van de bevrijding’ van Peter Crins.

Fanfare Concordia organiseert de filmvertoning die om 20.00 uur begint in de zaal van gemeenschapshuis de Pestoeërskoel. In de film vertellen vijf ooggetuigen hun persoonlijke verhalen over deportaties in de herfst van 1944 en de bevrijding. Bovendien worden twee korte films van Crins vertoond: ‘Weert weliswaar bevrijd’ en ‘Truthahn’ over de luchtoorlog in Midden-Limburg. Kaartjes zijn via filmdeportatie@gmail.com te bestellen en kosten 10 euro.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen