Het verhaal van Sinterklaas evolueert

© Het avontuur van SuperSint

Is Sinterklaas een held? Vanaf 16 november geeft SuperSint antwoord. Het avontuur van SuperSint is een speciaal ontwikkelde doe-tentoonstelling in het Limburgs Museum, waarin de heldendaden van Sint-Nicolaas uit het prentenboek SuperSint tot leven komen. Tentoonstelling en boek ademen dezelfde prachtige sfeer, en gaan allebei over de vraag waarom wij het Sint-feest vieren zoals we dat doen.

Limburgs Museum

TentoonstellingDe nieuwe doe-tentoonstelling Het avontuur van SuperSint in het Limburgs Museum geeft iedereen de kans om zelf in het prentenboek te stappen. In de belevings-expo oefenen kleinere kinderen op speelse wijze taal, rekenen en motorische vaardigheden. Ze ontdekken dat ze, net als SuperSint in het boek, zelf iemand anders kunnen helpen. Help bijvoorbeeld op het schip, klim op de daken, bedien de pakjesmachine of voer het paard van Sinterklaas in de paardenstal! Goed geholpen? Dan ontvangen alle kinderen hun eigen SuperSint-mijter én iets lekkers om mee te nemen naar huis.

Oudere kinderen en volwassenen maken kennis met de oorsprong van tradities en oude legendes rondom het Sinterklaasfeest. Waarom krijgen we bijvoorbeeld strooigoed, zetten we onze schoen en rijdt Sinterklaas op zijn paard over de daken? Het avontuur van SuperSint is de opvolger van publieksfavoriet Het Pakhuis van Sinterklaas. De tentoonstelling voor jong en oud is te bezoeken van 16 november tot en met 5 december 2019. Voor € 4,50 ben je al binnen!

Verlengde openingstijdenTijdens Het avontuur van SuperSint is het Limburgs Museum ook op maandagen geopend én openen we elke dag een uurtje eerder. Van 16 november t/m 5 december zijn wij elke dag geopend van 10:00 tot 17:00 uur.

PrentenboekKinderboekenschrijver Maranke Rinck (onderscheiden met de Zilveren Griffel) en Martijn van der Linden (winnaar van de Gouden Penseel) duiken in hun prentenboek SuperSint bekende en minder bekende legendes op rond Sinterklaas. Al eeuwen is Sinterklaas een heilige voor jongens en meisjes, voor arme mensen, vissers en zeelieden. Waar komt die heldenstatus vandaan?

Het prentenboek, gemaakt in opdracht van het Limburgs Museum, verschijnt bij Uitgeverij Leopold en is in alle boekhandels in Nederland verkrijgbaar.

Meer weten over Het avontuur van SuperSint? Ga naar www.limburgsmuseum.nl/hetavontuurvansupersint.