Toneelvereniging Ons Genoegen 84 speelt ‘De Sjöttekeuning’

De toneelgroep uit St. Joost staat op de planken in Baexem. © Ons Genoegen ‘84

Toneelgroep Ons Genoegen ‘84 uit St. Joost brengt het blijspel ‘De Sjöttekeuning’ op de planken. Zaterdag 14 december om 20.00 uur in gemeenschapshuis Baexheimerhof, aan het Kerkplein 1 Baexem. De kaartverkoop is inmiddels gestart.

redactie

In een typisch Limburgs dorp woont een echte verenigingsman, Sjeng Pörteners, bijgenaamd de Sjöttekeuning, zijn vrouw Marie en dochter Anne Marie, beiden anti verenigingen. Verder is café ’t Heukske met kasteleinsvrouw Betje een van de middelpunten van het verenigingsleven in het dorp. Alles gaat zijn gewone gangetje totdat een aantal dames onder leiding van feministe Claar een complot smeden, en een vriend van familie Pörteners komt vertellen dat er brand woedt bij Harie van Teunke. Door deze brand wordt het hele dorp wakker geschud. Iedereen wil hulp bieden. Sjeng is de aangewezen persoon om alles in goede banen te leiden. Voor Sjeng en enkele kompels van zijn schutterij is dit aanleiding om flink te gaan ‘vergaderen’. En dan is er nog Funs. Welk spelletje speelt hij? En welk complot smeden de dames en zullen ze in hun opzet slagen? Zou Sjeng de Sjöttekeuning mans genoeg zijn om zoveel problemen tegelijk aan te kunnen?

Kaarten á € 9,00 zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Spar Synco Baexem, Baexheimerhof Baexem en cultureel centrum Bombardon Heythuysen of te bestellen via e-mail vrienden@fanfareaurora.nl of tel. 06-22477347.

Meer informatie is hier te vinden.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal