Dier van de week: Pasodoble

Pasodoble. © Dierenbescherming Limburg

In Dierenbeschermingscentrum zitten tientallen honden, katten, konijnen en vogels die dolgraag een nieuw baasje willen. Elke week zet Saskia Thijssen van Dierenbeschermingscentrum Limburg er één in het zonnetje. Deze week: Pasodoble.

Redactie

Nog niet heel dapper?

„Pasodoble is een katje van ongeveer 10 weken oud. Samen met haar broers en zussen is ze op straat gevonden. We merken dat ze wel ooit contact hebben gehad met mensen maar dat ze vermoedelijk op jonge leeftijd op straat zijn gezet. Ze zijn namelijk bang en schuw richting vreemde mensen maar ook weer niet zó bang dat ze nooit menselijk contact hebben gehad. Op dit moment is Pasodoble jammer genoeg nog niet heel dapper en erg bang voor onze medewerkers. Onze ervaring leert echter dat katjes van deze leeftijd nog prima kunnen wennen aan het leven als huiskat en uiteindelijk een gezellige, speelse en aanhankelijke huisgenoot worden. Rust en geduld zijn de magische woorden om dit te bereiken.”

Hoe maak ik van een angstig katje een sociale huiskat?

„Als baasje van een kitten als Pasodoble moet je tijd investeren in de socialisatie van het katje. Dit katje zal niet binnen een week op de schoot liggen of geaaid willen worden. Dit kan ’n tijd duren. We raden aan om haar eerst te socialiseren in een grote hondenbench of konijnenkooi, deze hebben we te leen in het asiel. Op die manier leer je haar wennen aan huiselijke geluiden en contact met mensen. Stukje bij beetje laat je het katje wennen aan meerdere ruimtes in huis.”

Waarom zou ik Pasodoble adopteren en geen schootkat?

„Dit soort katjes hebben, ondanks hun jonge leeftijd, al een pittig leven achter de rug. Ze hebben moeten zoeken naar voedsel, hadden als kitten geen veilig plekje om te slapen en hebben nog nooit een aai over de bol gekregen. Als je kiest voor Pasodoble maak je de bewuste keuze om een dier een tweede kans op een liefdevol leven te bieden.”

Wat voor baas zoeken jullie?

„Het moge duidelijk zijn dat we voor Pasodoble een geduldig baasje zoeken. Daarnaast zou het voor haar enorm goed zijn als ze geplaatst kan worden bij mensen die een gezellige, sociale kat hebben. Hier kan Pasodoble ontzettend veel van leren en dat zal haar socialisatie goed op weg helpen. We plaatsen haar niet bij hele jonge kinderen. Dit omdat ze niet bang is om haar nagels te gebruiken als je haar lichaamstaal niet goed begrijpt.”

Denk jij Pasodoble een mooie toekomst kunt bieden? Neem dan contact op met limburg@dierenbescherming.nl