Toestand neergeschoten advocaat verbeterd

Print
Toestand neergeschoten advocaat verbeterd

Afbeelding: ANP

Het gaat beter met advocaat Philippe Schol, die woensdag is neergeschoten in Gronau, net over de grens bij Enschede. Hij heeft kort met rechercheurs gesproken.

Over de inhoud van dat gesprek wil het Duitse Openbaar Ministerie niets zeggen. Justitie wil ook niets kwijt over de verwondingen van Schol, omdat dit zogenoemde daderkennis kan zijn.

Lees ook: Enschedese advocaat zwaargewond na beschieting vanuit rijdende auto

De 43-jarige Schol werd beschoten vanuit een rijdende auto met Nederlands kenteken, waarin meerdere mensen zouden hebben gezeten. Verdachten zijn nog niet gearresteerd. Duitse en Nederlandse agenten zijn aan het zoeken.

Schol heeft de afgelopen jaren een paar grote faillissementen in Twente afgewikkeld. Schol werd al geruime tijd bedreigd en de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) was daarvan op de hoogte. De politie onderzoekt of er een verband is tussen de beschieting en een van de faillissementen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen