Toch een nieuwe carnavalsschlager in Tegelen

‘Wat mak se mich nów’ is geschreven door de band Waan. © Waan

Tegelen heeft geen liedjesverkiezing meer, maar krijgt toch een nieuwe schlager. De band Waan! presenteert op 11 november het nummer ‘Wat mak se mich nów’.

Redactie

De titel is tevens het motto van het carnavalsseizoen in Tegelen. Waan! heeft het liedje geschreven op verzoek van de Samewerkende Tegelse Vastelaovesvereiniginge (STV). Vanwege de teruglopende belangstelling voor het jaarlijkse liedjesmatinee, is vorig jaar gekozen voor een andere opzet waarbij een artiest of groep wordt gevraagd om een liedje te maken. „Op deze manier proberen we de liedjescultuur toch in stand te houden”, zegt Alain Sijbers, voorzitter van de STV-muziekcommissie. “Hopelijk neemt de animo hierdoor weer toe.”

Ditmaal is er ook een videoclip gemaakt. Liedje en clip zijn vanaf 11 november te downloaden via de websites van D’n Oeles, De Boereraod, De Kaetelaers en De Beerpiëp.

Op de ‘elfde van de elfde’ is de nieuwe schlager live te horen in café Sintermerte, na het traditionele ‘insjete’ op het Oelesplein. Het eerste kanonsschot klinkt om 19.00 uur. De opening van het carnavalsseizoen is voor iedereen toegankelijk.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal