Stichting Blauw sluit 2019 af met concert in Oranjerie

Tour de Blauw deelnemers in Normandië. © Stichting Blauw

In samenwerking met het NPO organiseert de Stichting Blauw op 17 december 2019 een concert van het Nederlands Politie Orkest in de Oranjerie in Roermond. Aanvang 20.00 uur.

Pieter Knippenberg

De Stichting Blauw, een naam die verwijst naar de kleur van de voormalige uniformen van de politie, wil door het organiseren van allerlei acties een bijdrage leveren aan de verbetering van leefomstandigheden en ontwikkeling van kansarme kinderen. Gerard Loose en Jos Hermans uit Heythuysen zijn respectievelijk als voorzitter en secretaris/penningmeester aan deze stichting verbonden en zij zijn ware pleitbezorgers voor het werk van deze organisatie.

In teken van bevrijding

Het jaar 2019 stond voor de Stichting Blauw in het teken van de bevrijding van Zuid- Nederland, dit jaar 75 jaar geleden. Verdraagzaamheid en verzoening waren de leidende thema’s bij de door de stichting georganiseerde evenementen. Kinderen uit Polen fietsten de tiendaagse Ome Joop Tour en brachten een bezoek aan gevallen landgenoten op het oorlogskerkhof in Oosterbeek. Samen met Poolse politiecollega’s fietste Nederlands politiepersoneel vanaf Arromanches in Normandië naar Oirschot en ook werd van Brussel naar Weert gefietst in het spoor van het Suffolk-regiment. Met Poolse, Duitse en Nederlandse politiemensen werd vanuit Roggel de Tour de Blauw 2019 gefietst. Tijdens deze driedaagse tocht werden bezoeken gebracht aan militaire begraafplaatsen in Margraten, Venray en Ysselsteijn. De Tour de Blauw 2019 werd afgesloten bij het monument van verdraagzaamheid in het Leudal.

Muzikale show Cops 2019

Beelden van deze activiteiten in 2019 zullen tijdens het eerste deel van het concert te zien zijn. Het NPO voorziet deze beelden van passende muziek. Na de pauze volgt de muzikale show ‘Cops 2019’. De korpsleiding van de Nationale politie ondersteunt het werk van de Stichting Blauw en heeft daarom haar medewerking aan dit muzikale evenement verleend. De opbrengst van het concert wordt besteed aan een kindvriendelijk project. Bij dit voor iedereen toegankelijke concert zijn door de Stichting Blauw de Nationale Korpsleiding, de Korpsleiding Eenheid Limburg, Gouverneur Bovens, de Poolse ambassadeur en politiecollega’s uit Duitsland, Polen, België en natuurlijk Nederland uitgenodigd.

De kaarten voor deze avond kosten 12,50 euro en zijn te bestellen via www.stichtingblauw.nl