Met deze 7 spellen spelen kinderen het liefst

Print
Met deze 7 spellen spelen kinderen het liefst

Het ZoomiZooz Klim Verken Boomhuis scoort hoog bij peuters. Afbeelding: VTech

De goedheiligman arriveert zaterdag 16 november in Nederland. Ben jij hulpsinterklaas en heb je cadeaustress? Met een bordspel val je je zeker geen buil, blijkt uit de verkiezing van het Speelgoed van het Jaar.

Ruim 9000 consumenten kozen voor hun favoriete speelgoed of spel. En de bordspellen scoren als een tierelier. Wat moet je als hulpsint inslaan volgens de jury:

Voor kindjes van 0 tot 3 jaar: het ZoomiZooz Klim Verken Boomhuis

Voor 4 en 5 jaar: het denkspel Smart Farmer

Voor 6 en 7 jaar: het bordspel Lynx

Voor 8 en 9 jaar: de Newbury Spookschool van Lego

Voor 10 en 11 jaar: het bordspel De Kwakzalvers van Kakelenburg

Voor 12 t/m 17 jaar: het bordspel Rolit

En voor grote ‘kindjes’ van 18 jaar en ouder: bordspel Escape Room The Game: 2 Players

De uitslag van de verkiezing Speelgoed van het Jaar is gebaseerd op de voorkeur van consumenten. Zij konden kiezen uit in totaal 31 artikelen die door een jury waren genomineerd. De jury bestond uit onder meer journalisten, speelgoedinkopers, spellendeskundigen, bloggers en een ontwikkelingspsycholoog.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen