Aantal uitkeringsgerechtigden Nederweert daalt voorzichtig

Print
Aantal uitkeringsgerechtigden Nederweert daalt voorzichtig

Gemeentehuis Nederweert. Afbeelding: De Limburger

Ospel / Leveroy / Nederweert / Nederweert Eind / Ospeldijk -

Het aantal uitkeringsgerechtigden in Nederweert is gedaald van 192 op 1 januari 2017 naar 169 nu. De daling volgt, door de aantrekkende economie, de landelijke trend.

Het aantal inwoners met een uitkering steeg in 2016 nog van 182 naar 192 maar laat sinds 2017 een daling zien naar 179 begin 2018, 176 begin 2019 tot 169 een week geleden. Een daling van 15 procent in het afgelopen jaar. Wethouder Henk Cuijpers geeft bij de cijfers wel een winstwaarschuwing af. „Nederweert kent veel seizoensarbeiders waardoor zich vaak tegen het einde van het jaar nog mensen melden voor een uitkering. Maar voorlopig hebben we met de gemeente Eijsden-Margraten de minste WW’ers.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen