Expositie WOII in Truijenhof verlengd

De bevrijding van Meijel werd groots gevierd. © Archief De Limburger

Vanwege de belangstelling wordt de expositie in Truijenhof over Meijel en de Tweede Wereldoorlog verlengd tot en met zondag 22 december. De organisatie heeft daarnaast nog enkele activiteiten gepland.

Redactie

Op woensdag verzorgt Jan Wijdemans in Truijenhof om 19.30 uur een lezing over de ‘verschrikkelijke gesel’ van de mijnen in en rond Meijel. Op zondag 17 november krijgt Truijenhof bezoek van een aantal militaire voertuigen van Lucky Seventh. De voertuigen kunnen op de parkeerplaats bezichtigd worden. Ook komt die zondagmiddag een groep van The Gordon Highlanders. Dit Schotse regiment speelde een belangrijke rol bij de bevrijding van Meijel. Zowel Lucky Seventh als the Gordon Highlanders zijn in de ochtenduren ook present bij de gebeurtenissen rond 75 jaar vrijheid bij Fort Vossenberg. Truijenhof is tot en met 22 december elke zondag open van 14.00 tot 17.00 uur. De entree bedraagt € 2,-. Het boek Meijel en de Tweede Wereldoorlog. De laatste getuigen is dan eveneens verkrijgbaar.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal