Ondertekening

Gennep in sneltempo naar Sportakkoord

Vertegenwoordigers van deelnemende organisaties heffen het glas op het Sportakkoord Gennep. Knielend rechts formateur Hans Arends. © Jos Gröniger

Aanbieders van sport en bewegen, zorgorganisaties, scholen en de gemeente slaan de handen ineen om (nog) meer Gennepenaren aan te zetten tot sportactiviteiten. Zo’n dertig organisaties hebben daarom woensdagavond het Gennepse Sportakkoord ondertekend.

Jos Gröniger

Gennep sluit daarmee aan bij honderdvijftig Nederlandse gemeenten die eerder een lokaal akkoord onderschreven hebben. Het Sportakkoord volgt op het landelijke akkoord dat in 2018 gesloten werd door onder andere het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport (VWS), NOC*NSF, de Vereniging Sport en Gemeenten (VSG). De realisatie van de Gennepse variant kwam in kort tijdsbestek tot stand. De gemeente ging aan de slag nadat Hans Arends benoemd werd tot sportformateur. De Westervoorter smeedde eerder het Sportakkoord in de gemeente Oss. Sportverenigingen Gennep Cougars (basketbal) , Flamingo’s ’56 (volley) en VIOS (korfbal) tekenden de intentieverklaring waarna het Lokaal Sportakkoord geleidelijk vorm kreeg. Bijeenkomsten in september en oktober zorgden voor de ambities en afspraken. Voorname ambities zijn het samenstellen van een initiatiefgroep Sportplatform Gennep, en het aanbieden van een multi-sportprogramma. De ambities uit het Sportakkoord Gennep moeten ertoe leiden dat inwoners van de gemeente sporten en beweging als routine gaan beschouwen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal