Weerbaarheidstraining voor kinderen

© Archieffoto De Limburger

Onder de noemer Rots en Water Training wordt in Brede school de Tamboerijn op 2 december een weerbaarheidstraining gegeven voor kinderen tussen 8 en 12 jaar.

Jeroen Janssen

Tijdens de training gaan kinderen vooral dingen doen en ervaren. De training voorkomt of vermindert sociale problemen zoals pesten, conflicten, uitsluiting, meeloopgedrag en seksueel grensoverschrijdend gedrag.

De Rots en Water Training bestaat uit 8 bijeenkomsten van 1 uur en 15 minuten. Ook voor de ouders zijn er twee (verplichte) bijeenkomsten in de avonduren. In deze 1,5 uur durende bijeenkomsten krijgen ouders een beeld van wat het kind leert en hoe ouders kinderen kunnen ondersteunen in zijn/haar weerbaarheid.

Sinds de zomer van 2019 worden de Rots en Water Trainingen kosteloos aangeboden door de Maastricht-Heuvelland gemeenten. Inwoners gemeente Vaals kunnen ook aanmelden voor trainingen op andere locaties. Meer informatie en aanmelden via de website www.cjg043.nl/cursussen

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal