‘Miniatures for woodwinds’, eigentijdse muziek voor blaasinstrumenten in De Kopermolen

© Eigen foto

De Stichting Limburgse Componisten geeft zaterdag 16 november in De Kopermolen vanaf 20.00 uur een concert onder de noemer ‘Miniatures for woodwinds’. Centraal staat eigentijdse muziek voor blaasinstrumenten. De entree bedraagt 12 euro.

Jeroen Janssen

De Stichting Limburgse Componisten zet zich in voor eigentijdse klassieke muziek en legt het accent op nog levende componisten. Naast grotere projecten, zoals de ‘Wahlwiller Passie’ en ‘Pé Hawinkels, de stem van een generatie’ organiseert de Stichting ook kamermuziekconcerten, waarbij één thema centraal staat. In het verleden kwamen zo een Limburgse liederencyclus en eigentijdse werken voor orgel in de spotlights te staan.

In dit concert plaatst de Stichting Limburgse Componisten de schijnwerpers op de blaasinstrumenten fluit, klarinet en saxofoon onder de titel Miniatures for woodwinds’. Het programma wordt uitgevoerd door Paulien Dieteren en Beppy Paquay (klarinet), Ricarda Schumann (fluit), Ton Verhiel (saxofoons), Arno Dieteren (piano) en Marlo Strauß (gitaar).

Kaarten bestellen via www.tickli.nl

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal