Herinrichting park Budschop nog eens duurder dan begroot

Print
Herinrichting park Budschop nog eens duurder dan begroot

Extra kosten door meer vervuiling in grond Kanaalpark De Heerlijkheid in Nederweert. Afbeelding: archief Jan-Paul Kuit

Ospel / Leveroy / Nederweert / Nederweert Eind / Ospeldijk -

De herinrichting van park De Heerlijkheid in Budschop blijkt nog eens 69.230 euro duurder dan eerder begroot. Dat komt doordat meer vervuilde grond is aangetroffen dan verwacht.

In maart vorig jaar was al 64.000 euro nodig vanwege vervuiling (30.000 euro) en verlichting (34.000 euro). Extra kosten die grotendeels werden gedekt door een provinciale subsidie van 50.000 euro. Daarna bleek de vervuiling groter dan gedacht. Een extra kostenpost van 50.000 euro waardoor inclusief nog wat kleine aanpassingen die geld kosten, nog eens 69.230 euro nodig is. De totale kosten voor de herinrichting van het park bedragen nu 503.230 euro. Het is nog steeds onzeker of grondeigenaar Rijkswaterstaat bijdraagt in de saneringskosten.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen