Meditta hoeft huisarts Doenrade niet terug te nemen

© ANP Photo Extra

Meditta Spoedzorg hoeft een huisarts in Doenrade niet weer toe te laten tot de huisartsenpost.

Benti Banach

Dat heeft het Hof in Den Bosch bepaald in het hoger beroep van de arts tegen Meditta. De medicus leeft al vele jaren in onmin met Meditta, een conflict dat begon toen zij zich in 2006 in Doenrade vestigde tegen het advies van de zittende huisartsen in de regio. Toen ze na vele jaren voor de avond- en weekenddiensten tot de huisartsenpost van Meditta werd toegelaten, escaleerde de situatie. De arts diende tegen negen collega’s een klacht in bij het tuchtcollege en nam heimelijk gesprekken op.

Dat nemen het bestuur van Meditta en de collega-artsen haar zeer kwalijk. Ofschoon er geen kritiek was op haar functioneren als arts, is ze vanwege de slechte samenwerking met collega’s op non-actief gezet.

Het Gerechtshof in Den Bosch stelt vast dat de relatie tussen de arts en Meditta nog steeds onwerkbaar is. „Voor het leveren van goede zorg is goede en collegiale samenwerking op basis van vertrouwen nodig. Die ontbreekt”, vindt het Hof, dat aangeeft de belangen van de arts te hebben afgewogen tegen die van de huisartsenpost, die goede zorg moet leveren.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal