Gezond samenwerken op basisschool De Brink

Zowel de cliënten van Dichterbij als de leerlingen van De Brink kijken alweer uit naar de volgende KERNgezonde activiteit. © KERNgezond

De kinderen van groep 5-6 van basisschool De Brink in Melderslo beleefden vrijdagochtend de eerste KERNgezonde activiteit. Ze deelden de activiteiten met cliënten van Dichterbij.

Redactie

Deze eerste KERNgezond-activiteit stond in het teken van gezonde voeding. Nadat de cliënten van Dichterbij zich mixten onder de kinderen, gingen ze samen aan de slag. Zo namen ze deel aan een suikerquiz waarbij ze moesten proberen te schatten hoeveel suiker er in enkele dagelijkse producten zit. Vervolgens maakten ze een eigen gezond gerechtje met paprika, bleekselderij, komkommer en kruidenkaas. Bij het spel stond actief bewegen en samenwerken centraal. Ook werden er breinkrakers gemaakt, waarbij overleggen, nadenken en outside the box denken belangrijk was. Zowel kinderen als cliënten kijken alweer uit naar de volgende KERNgezonde activiteit.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal