Stein wil meer duidelijkheid over deelname aan Participatiebedrijf

Het gemeentehuis van Stein. © Rob Oostwegel

Het college van de gemeente Stein wil meer duidelijkheid over het nieuwe Participatiebedrijf voordat het een besluit over deelname neemt.

onze verslaggever

Een van de grootste vragen die leeft, is wat de meerkosten zijn als de gemeente Stein na enkele jaren van deelname besluit om toch weer uit de regeling te stappen. Het gaat dan om meerkosten die bij wijze van risico aan de centrumgemeente (Sittard-Geleen) betaald moeten worden.

Vixia

Het is de bedoeling dat Stein per 1 januari 2020 deelneemt aan het Participatiebedrijf, dat inwoners met een arbeidsbeperking naar regulier werk probeert te begeleiden. Stein kwam een jaar geleden tot het conclusie dat het eigenlijk geen alternatief heeft dan aansluiting zoeken bij Vixia, dat opgaat in het Participatiebedrijf.

Lees ook: Stein ziet geen alternatief voor participatiebedrijf

Stein wil ook nog weten wat de waarde is van de Vixia-aandelen en de mogelijke (negatieve) financiële consequenties bij de diverse uitvoeringsvarianten waar Stein uit kan kiezen.

Het college wil voor december een besluit nemen, de gemeenteraad zal vervolgens naar verwachting op 12 december de knoop doorhakken.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal