Minor studenten HAN presenteren toekomstvisie Hout-Blerick

Print
Minor studenten HAN presenteren toekomstvisie Hout-Blerick

De studenten samen met leden van de dorpsraad Hout-Blerick. Afbeelding: Dorpsraad

Hout-Blerick -

Om het vitale karakter van Hout-Blerick voor volgende generaties te behouden, vroeg de dorpsraad een groep minor studenten van de HAN (Hogeschool Arnhem Nijmegen) om een toekomstvisie op te stellen. De presentatie van het eindresultaat vindt plaats op woensdag 20 november om 20.00 uur in gemeenschapshuis Zalzerhaof aan de Zalzerskampweg 64.

Om de verenigingen en initiatieven waardoor het dorp aantrekkelijk is voor zowel gezinnen als ouderen te behouden, is de gemeenschap genoodzaakt zich de komende jaren aan te passen aan de maatschappelijke ontwikkelingen. Als uitgangspunt kregen de studenten daarom de opdracht mee om te kijken naar de hele leefomgeving zoals onder andere woningaanbod en diversiteit, infrastructuur en bereikbaarheid, voorzieningen en leefbaarheid, groen en omgeving, duurzaamheid. Na het inlezen in het verleden en het uitgebreid bezoeken van Hout-Blerick interviewden de studenten een groot aantal inwoners en vertegenwoordigers van verenigingen. De focus bij de visie lag voornamelijk op de transitie naar een bestendige en duurzame toekomst in de ruimste zin van het woord. Wie nieuwsgierig is naar het eindresultaat is welkom bij de presentatie.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen