Fietspunt Kerkrade ook in 2020 open, gemeente zet project voort

© Bas Quaedvlieg

Fietspunt in het centrum van Kerkrade blijft ook in 2020 in gebruik. Dat heeft de gemeente besloten na een evaluatie.

Ruben Van Erp

De exploitatie van de bewaakte fietsenstalling wordt wederom uitgevoerd door d’r Sjalter, zodat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt er aan de slag kunnen.

Met de stalling in het voormalige Zeemanpand aan de Niersprinkstraat wil Kerkrade onder andere het centrum beter bereikbaar maken en het gebruik van de fiets stimuleren.

Meer fietsen

De verwachting is dat het aantal gestalde fietsen dit jaar oploopt naar 8000. In 2018 waren dat er 6521, met de kanttekening dat er pas gemeten wordt sinds februari van dat jaar. Eind vorig jaar zijn de openingstijden aangepast om meer in te spelen op de vraag.

Lees ook:Bewaakte fietsenstalling terug in centrum KerkradeFie

Het openstellen in 2020 kost de gemeente 31.500 euro aan met name personeelskosten. De eigenaar van het pand stelt de ruimte, zolang er geen alternatieve invulling is, zonder tegenprestatie beschikbaar. Mocht die situatie veranderen, dan gaat Kerkrade kijken op welke manier Fietspunt kan worden voortgezet.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal