Berlijn

‘Deutsche Bahn ziet voorlopig af van verkoop Arriva’

© Stefan Koopmans

De Duitse spoorwegmaatschappij Deutsche Bahn ziet af van de verkoop van openbaarvervoersbedrijf Arriva.

ANP

Arriva is in verschillende Europese landen actief. In Nederland verzorgt het onder meer in Limburg openbaar vervoer per bus en trein.

Het bedrijf zou minder opbrengen dan waar Deutsche Bahn op hoopte, schrijft het Duitse persbureau DPA op basis van ingewijden. Dat is de reden om - in ieder geval voorlopig - af te zien van de verkoop, meldt DPA.

Lees ook: ‘Dik drie miljard voor overname Arriva’

De eerste berichten over een verkoop van Arriva kwamen eind vorig jaar naar buiten. Toen werd gemeld dat de dochteronderneming 3,5 à 4 miljard euro zou kunnen opbrengen. De Duitse spoorwegmaatschappij kan dat geld goed gebruiken om gaten in de begroting te dichten.

De afgelopen tijd werd van verschillende investeerders gemeld dat ze interesse zouden hebben in Arriva. Eerder deze week meldde het Britse Sky News dat investeerder Carlyle interesse had in het bedrijf.

Behalve een verkoop zou Deutsche Bahn ook een beursgang in Amsterdam overwegen. Het is onduidelijk of die mogelijkheid nu ook van tafel is.

Lees ook: Duitse rekenkamer wil verkoop Arriva, Limburg vraagt garanties

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal