Berlijn

‘Deutsche Bahn ziet voorlopig af van verkoop Arriva’

Print
‘Deutsche Bahn ziet voorlopig af van verkoop Arriva’

Afbeelding: Stefan Koopmans

De Duitse spoorwegmaatschappij Deutsche Bahn ziet af van de verkoop van openbaarvervoersbedrijf Arriva.

Arriva is in verschillende Europese landen actief. In Nederland verzorgt het onder meer in Limburg openbaar vervoer per bus en trein.

Het bedrijf zou minder opbrengen dan waar Deutsche Bahn op hoopte, schrijft het Duitse persbureau DPA op basis van ingewijden. Dat is de reden om - in ieder geval voorlopig - af te zien van de verkoop, meldt DPA.

Lees ook: ‘Dik drie miljard voor overname Arriva’

De eerste berichten over een verkoop van Arriva kwamen eind vorig jaar naar buiten. Toen werd gemeld dat de dochteronderneming 3,5 à 4 miljard euro zou kunnen opbrengen. De Duitse spoorwegmaatschappij kan dat geld goed gebruiken om gaten in de begroting te dichten.

De afgelopen tijd werd van verschillende investeerders gemeld dat ze interesse zouden hebben in Arriva. Eerder deze week meldde het Britse Sky News dat investeerder Carlyle interesse had in het bedrijf.

Behalve een verkoop zou Deutsche Bahn ook een beursgang in Amsterdam overwegen. Het is onduidelijk of die mogelijkheid nu ook van tafel is.

Lees ook: Duitse rekenkamer wil verkoop Arriva, Limburg vraagt garanties

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen