Heuvelland Cinema presenteert ‘Three Identical Strangers’

© ING Image

Heuvelland Cinema presenteert op zondagavond 10 november in de kloosterbibliotheek Wittem de spraakmakende docu-film ‘Three Identical Strangers’. De film begint om 20.00 uur en de entree bedraagt 12.50 euro.

Jeroen Janssen

Onder regie van Tim Wardle wordt de kijker meegenomen in het waargebeurde verhaal van een Amerikaanse drieling die na hun geboorte gescheiden opgroeit bij drie verschillende adoptieouders zonder dat de een het bestaan weet van de twee andere broers. Het gebeurt allemaal in een tijdperk van de menselijke fascinatie voor het ‘meerlingschap’. Een duidelijk voorbeeld van een meedogenloos voortplantingsexperiment door feitelijk gewetenloze wetenschappers.

Deze spraakmakende en meeslepende documentaire uit 2018 begint als een feelgood-film maar wordt steeds grimmiger. Een reconstructie van een absurd en waargebeurd menselijk drama. De Gerarduszaal van Klooster Wittem is open vanaf 19.30 uur en de film start om 20.00 uur in de Kloosterbibliotheek. De opbrengst van de filmavonden van Heuvelland Cinema is bestemd voor enkele goede doelen. In de periode 2018 – 2020 zijn dat regionaal getinte projecten, te weten: Hospice Martinus Mechelen, Stichting Leergeld Maastricht Heuvelland, besteding in het Heuvelland, Vaals Beweegt en Leven naast de Brouwerij, Gulpen.

Meer informatie is te vinden op de website www.heuvellandcinema.nl

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal