Informatiemiddag ‘vermoeidheid bij COPD’

© Archieffoto De Limburger

De eerstvolgende editie van Longpunt Maastricht, op maandag 11 november vanaf 13.30 uur in Trefcentrum Wittevrouwenveld, gaat over ‘vermoeidheid bij COPD’.

Jeroen Janssen

Onderzoekers Yvonne Goërtz en Maarten Van Herck komen deze middag vertellen over het onderwerp: vermoeidheid bij COPD. Vermoeidheid is een zeer belangrijk en onderbelicht probleem bij personen met COPD. Waardoor vermoeidheid ontstaat is onbekend en dat maakt behandelen lastig. In de FAntasTIGUE studie worden de oorzaken van vermoeidheid bestudeerd. Dit is nodig voor een gepersonaliseerde behandeling van vermoeidheid bij personen met COPD.

Longpunt vindt elke tweede maandag van de maand plaats, van 13.30 tot 15.30 uur in Trefcenter Wittevrouwenveld, Edisonstraat 4, Maastricht. De zaal is open vanaf 13.15 uur.

Voor patiënten en hun omgeving is Longpunt de plek om ervaringen uit te wisselen, tips op te doen en zorgen te delen. Voor zorgverleners is Longpunt de plek waar zij hun patiënten in een groep kunnen ontmoeten en mogelijk verder verwijzen. Voor vrijwilligers is Longpunt de plek waar zij het leven van longpatiënten helpen verbeteren. Iedereen kan gratis deelnemen aan Longpunt. Informatie via www.limburg.longfonds.nl voor het jaarprogramma van Longpunt. Mensen die komen wordt verzocht geen parfum of andere geurtjes te gebruiken, veel longpatiënten hebben daar last van.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal