Nieuwe locatie IKL en Plattelandscoöperatie geopend in Venlo

Met een minisymposium openden IKL en Plattelandscoöperatie hun nieuwe locatie in Villa Flora. Uiteraard mocht een bijenhotel hierbij niet ontbreken. © IKL Limburg

De officiële opening van de nieuwe locatie van stichting IKL (Instandhouding Kleine Landschapselementen) en PC (Plattelandscoöperatie) werd woensdag in Villa Flora op Brightlands campus Greenport Venlo ingeluid met het minisymposium: De kracht van het landschap.

Redactie

Met box 175 bemachtigden IKL en PC de laatste vrije plek in Villa Flora. In het transparante gebouw gonst het van de bedrijvigheid op het gebied van gezondheid en gezonde voeding. Saskia Goetgeluk, CEO Brightlands Venlo ziet de nieuwe bewoners als aanvulling voor de doelstellingen van de campus en is blij met het bijenhotel in de tuin van Villa Flora. Samen met Herman Vrehen van IKL en Peter van de Pas van de Plattelandscoöperatie verzorgde ze het officiële gedeelte van de opening.

Landschapswaarde

Tijdens het symposium deelden sprekers hun visie op het landschap en de waarde ervan. Natuurinclusief beheer, hittestress, overgewicht, biodiversiteit, kringlooplandbouw, energietransitie, ruimte voor water en groen, onderwijs, jeugd, lagere zorgkosten, meer geluk, samenwerken aan de gezondste regio, ondernemerschap, innovatie, overheid, omgeving, vergroening; de linken met het landschap zijn oneindig. IKL en PC zijn maken graag onderdeel uit van een regio die in 2025 de gezondste wil zijn. Ze zien een belangrijke rol voor zichzelf weggelegd om het landschap gezond en leefbaar te houden en het zo dicht mogelijk bij de mensen te brengen. Een legioen van vrijwilligers is daarbij van onschatbare waarde. De aanwezige bestuurders van provincie, gemeenten, waterschap, onderwijs en landbouworganisaties waren het erover eens dat een groene coalitie van belang is voor de toekomst.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal