Video: Massale verkeerscontrole op meerdere plekken in Limburg

Print

Grote verkeerscontrole in Limburg 7 nov 2019. Video: Track’88

Op verschillende plekken in Limburg vindt donderdagmiddag en -avond een massale verkeerscontrole plaats.

Agenten van Politie Limburg nemen deel aan deze controle, samen met collega’s van de Landelijke Eenheid en partners RDW, Koninklijke Marechaussee, Douane en GGD.

Bij de controle zijn in totaal ruim 320 medewerkers betrokken. Daarnaast nemen collega’s uit België en Duitsland deel aan de controles in Limburg. Bovendien zijn er extra controles over de grens in België en Duitsland.

Video: Massale verkeerscontrole op meerdere plekken in Limburg
Uitgebreide controle van verkeersdeelnemers. Foto: Bas Quaedvlieg

Vier plekken

De grootschalige verkeerscontrole vindt plaats op de snelwegen in Venlo, Maasbracht, Geleen en Heerlen (langs de A76). Bij de verkeerscontrole is er aandacht voor diverse criminaliteitsvormen zoals bijvoorbeeld mobiel banditisme op de Limburgse wegen, woninginbraken en ondermijning.

Medewerkers van de RDW controleren de technische staat van het voertuig en de Koninklijke Marechaussee kijkt mee naar bijvoorbeeld identiteitsdocumenten.

Video: Massale verkeerscontrole op meerdere plekken in Limburg
Foto: Arnaud Nilwik

Samenwerking

Bij deze verkeerscontrole wordt nauw samengewerkt met de buitenlandse collega’s. Duitse en Belgische politieagenten nemen op verschillende locaties actief deel aan de controles in Limburg, en ook aan de andere kanten van de grenzen worden er verkeerscontroles ingericht.

De controles duren donderdag de gehele middag en avond. Vrijdag worden de resultaten verwacht van de grootschalige verkeerscontrole.