Risk Factory opent deuren ook voor senioren

Negentig KBO-leden maakten kennis met Risk Factory. © Veiligheidsregio Limburg-Noord

De aftrapbijeenkomst voor en met KBO Limburg vond woensdag plaats bij Risk Factory Limburg-Noord. Vanaf januari 2020 opent de Risk Factory in Venlo officieel de deuren voor senioren, zodat ook zij op een bijzondere manier (on)gezonde en (on)veilige situaties kunnen beleven.

Redactie

Negentig leden van de 128 KBO-afdelingen maakten tijdens de aftrapbijeenkomst alvast kennis met het belevingscentrum. KBO Limburg en Risk Factory Limburg-Noord hebben afgesproken dat alle 35.000 leden de komende vijf jaar verschillende keren de Risk Factory mogen bezoeken. De afdelingen kunnen zich vanaf nu inschrijven voor een bezoek in 2020. Hans Hollanders, directeur KBO Limburg is daar blij mee: „Als KBO Limburg vinden we de gezondheid en veiligheid van onze leden heel belangrijk. De Risk Factory is een prachtig innovatief concept waarmee we de senioren risico’s op het gebied van gezondheid en veiligheid kunnen laten beleven. Wij stimuleren en juichen een bezoek van onze afdelingen aan de Risk Factory dan ook van harte toe.”

Ook relevant voor senioren

De afgelopen maanden kwamen al honderden scholieren naar de Risk Factory. Veel thema’s die zij krijgen aangeboden zijn ook relevant voor senioren. Denk aan gezondheid, 112 bellen, internetveiligheid, brandveiligheid en verkeersveiligheid. Uiteraard zijn de scenario’s, in samenwerking met betrokken partners en KBO Limburg, inhoudelijk afgestemd op senioren. Daar waar het rondom internetveiligheid bij jeugd vooral gaat over cyberpesten, gaat het bij senioren veel meer om zaken als phishing. De Risk Factory is sinds 6 mei open voor basisschoolleerlingen. Afgelopen week bracht de duizendste leerling een bezoek aan het educatiecentrum. In de Risk Factory zetten hulpdiensten en -organisaties zich samen in om risico’s op het gebied van gezondheid en veiligheid te verkleinen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal