Natuurmonumenten verbindt natuurgebieden voor grote grazers in het Kempen~Broek

Schotse Hooglanders in natuurgebied Kempen~Broek. © Natuurmonumenten

Middels veerooster verbindt Natuurmonumenten natuurgebieden die nu nog zijn gescheiden door een weg, weer aan elkaar. Tussen de veeroosters komt een oversteek voor de grazers. Vanaf 11 november werkt een aannemer aan het plaatsen van veeroosters in de Kettingdijk. Veeroosters in de Pruiskesweg worden vanaf 9 december geplaatst.

redactie

Door het aaneenschakelen van terreinen krijgen grote grazers zoals Schotse hooglanders, meer bewegingsvrijheid. Met als positief gevolg meer natuurlijk gedrag van de kudde en meer dynamiek in de natuur. Bovendien kan het vee nu altijd water vinden.

De aanleg van de roosters neemt enkele dagen in beslag, het plaatsen van poorten en rasters bij de roosters vindt later plaats. De doorgang tussen de veeroosters is 15 meter. Op deze 15 meter kan men als recreant de grote grazers treffen. Natuurmonumenten zorgt voor overzicht bij de doorgang van de begrazingsgebieden, zodat recreanten kunnen zien of er grazers in de buurt zijn.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal