Nieuwbouw kindcentrum Ziezo in De Heeg

Print
Nieuwbouw kindcentrum Ziezo in De Heeg
Maastricht / Itteren -

Met het onthullen van het bouwbord hebben de Maastrichtse wethouder Bert Jongen en bestuursvoorzitter Peter Groos van onderwijskoepel Kom Leren deze week het startsein gegeven voor de nieuwbouw van het integraal kindcentrum ZIEZO! in De Heeg.

Met de bouw van het nieuwe, multifunctionele centrum voor kinderen van nul tot twaalf jaar is een investering van zeven miljoen euro gemoeid. Het is de bedoeling dat de nieuwbouw aan de Borghaag in de herfst van 2020 de deuren opent.

Maastricht wil het basisonderwijs en de kinderopvang zo veel mogelijk bundelen. In ZIEZO worden peuteropvang, kinderopvang, buitenschoolse opvang en de basisschool (een fusie van De Kring en De Perroen) ondergebracht. In totaal is er plek voor vierhonderd leerlingen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen