Een legpuzzel: de ideale manier om de koters weg te trekken van hun beeldscherm

© De Limburger

Puzzelen is net als afwassen: verstand op nul, blik op oneindig en ondertussen ontstaan de leukste gesprekken. Althans, zo gaat dat bij ons thuis. Ik vind het heerlijke momenten, als ik met de kids aan tafel zit om een legpuzzel te maken, en gezellig te keuvelen. Zeker in dit jaargetijde gebeurt het regelmatig en is het een ideale manier om de koters weg te trekken van hun beeldschermen.

chef L-magazine Marlous Flier

We werken op een grote houten plaat, die we onder de kast parkeren als de tafel nodig is voor iets anders. Want niks zo irritant als je de vers gelegde delen weer lostrekt bij het afruimen of als je een glas ranja op het randje van een puzzelstukje zet waardoor het omvalt...

Inmiddels hebben de super eenvoudige exemplaren van hooguit 200 stukjes plaatsgemaakt voor het serieuze werk, voor 500 draaien ze hun hand tegenwoordig niet meer om. Favoriet zijn de puzzels waarop heel veel gebeurt. Met veel kleuren. Alleen maar zwart bij zwart zoeken, daar vinden ze geen bal aan.

Ze snappen ook niet hoe opa al jaren bezig kan zijn aan De Nachtwacht, 2000 stukjes. Een kolossale puzzel waarbij de kleuren variëren tussen zwart, donkergrijs en donkerrood. Nou ja, je kent de afbeelding. Elke keer als we daar over de vloer komen is er hooguit een handvol stukjes aangelegd. Het vordert voor geen ene meter.

Gek is dat niet, want mijn vader puzzelt zonder voorbeeld...De doos met daarop de te maken afbeelding wordt uit het zicht gelegd. Dat vindt ’ie leuker.

Wist je dat er achter de Nederlandse voordeuren massaal wordt gepuzzeld? Veel meer dan je zou denken. Je leest er hier alles over.

Heb een mooi weekend!

De verhalen van L-magazine lees je hier