Minister Slob naar basisschool in Blerick

Onderwijsminister Slob komt naar Blerick. © ANP

Arie Slob, minister van Onderwijs, komt maandag op bezoek bij basisschool Natuurlijk! in Blerick. Hij is hier op uitnodiging van Anouk Huijs die begin dit jaar werd uitgeroepen tot Leraar van het jaar.

Carola de Boer

De 25-jarige leerkracht uit Reuver heeft er haar missie van gemaakt om het onderwijs positief in het nieuws te brengen. Ze ontwikkelt samen met een bedrijf een platform, compleet met socialmediakanalen, dat bedoeld is voor positief onderwijsnieuws. „Het liefst hebben we feelgoodfilmpjes van leerlingen, opa’s en oma’s, ouders, leerkrachten of andere mensen die bij het onderwijs betrokken zijn. Om iedereen te laten zien hoe leuk dit beroep is”, vertelt Huijs.

Ambitieus

Ze gaat deze plannen maandag met de minister delen en is benieuwd of het ministerie van OCW hier geld voor over heeft. „Wellicht ambitieus, maar absoluut de moeite waard om dit voor te leggen. Ik vind het ontzettend belangrijk om, naast veel (terechte) negativiteit in het onderwijs, ook te blijven laten zien hoe mooi ons vak is.” Slob krijgt verder een rondleiding door de school, gaat in gesprek met de kinderen en praat ook met andere leerkrachten op school over allerlei onderwijszaken.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal