Zoon met dood bedreigd: rechtbank legt Maastrichtse vader contactverbod op

© ANP XTRA

Een Maastrichtenaar heeft mag van de rechtbank de komende twee jaar geen contact zoeken met zijn zoon en zijn partner. De vader heeft de zoon na een eerder contactverbod met de dood bedreigd en is zijn woning binnengedrongen.

Benti Banach

De zoon had ook een straatverbod geëist voor zijn vader, die hem in zijn jeugd heeft mishandeld. Voor de rechtbank weigerde de zoon echter het adres prijs te geven waar hij onlangs met zijn partner en haar twee kinderen naartoe is verhuisd. Om die reden kon de rechter de vader geen straatverbod opleggen.

De rechtbank ziet de ernst van de situatie in, te meer daar anderhalf jaar geleden ook al een straatverbod van een jaar aan de vader is opgelegd. Tijdens dat verbod heeft de Maastrichtenaar zich rustig gehouden. In juli dit jaar is hij echter de woning van de zoon binnengedrongen. Ook heeft hij de zoon maandenlang gebeld en met sms’jes overspoeld.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal