VOETBAL

VVV volgens KNVB financieel gezond

De Koel in Venlo. © Pro Shots -Joep Leenen

VVV-Venlo is door de licentiecommissie van de KNVB op basis van de jaarcijfers van het seizoen 2018-2019 en de prognose voor dit lopende seizoen ingedeeld in de financieel gezonde categorie II.

onze verslaggever

Directeur Marco Bogers: „We zitten al geruime tijd in deze ‘gezonde categorie’. De financiële positie van de club is altijd een groot aandachtspunt binnen onze bedrijfsvoering. De afgelopen periode heeft in het teken gestaan van investeringen in en rondom het stadion en het versterken van onze organisatie. Hiermee is rekening gehouden binnen onze begroting. We zien deze indeling enerzijds als een bevestiging dat we financieel op de goede weg zijn, maar we dienen uiteraard ook voortdurend alert te blijven om deze positie te versterken. Op de achtergrond vinden hiertoe positieve ontwikkelingen plaats.”

De categorie-indeling is onderdeel van het licentiesysteem van de KNVB. De financiële positie van de clubs wordt d.m.v. een puntensysteem één keer per jaar beoordeeld. Daaruit volgt de categorie-indeling.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal