Midden-Italië weer opgeschrikt door aardbeving

De aardbeving veroorzaakte in de stad Balsorano een grote wolk van witte rook. © Videostill tg3

Tien jaar na de dodelijke aardbeving in en rond de Italiaanse stad L’Aquila is het midden van Italië opnieuw opgeschrikt door een aardschok.

Redactie

Die vond donderdagavond omstreeks 18.35 uur plaats en had een kracht van 4.4 op de schaal van Richter, meldt het Nationaal Instituut voor Geofysica en Vulkanologie.

Het epicentrum van de beving lag 5 kilometer ten zuidoosten van de gemeente Balsorano in de provincie L’Aquila op een diepte van 14 kilometer. Onmiddellijk renden de bewoners van de regio de straat op. Over eventuele slachtoffers en schade is nog niets bekend. Afgelopen nacht was er ook seismische activiteit in de regio, schrijft de krant Corriere della Sera. Hierop had de burgemeester van Balsorano besloten de scholen gesloten te houden.

In Rome voelbaar

Volgens persbureau ANSA was de beving ook in delen van Rome voelbaar. Tientallen verontruste inwoners belden de brandweer.

Italië ligt op twee breuklijnen, waardoor er vaak aardbevingen zijn. De stad L’Aquila en omgeving werden in 2009 getroffen door een zware aardbeving. Toen kwamen zeker driehonderd mensen om het leven. Tien jaar later is de wederopbouw nog niet voltooid.

In augustus 2016 kwamen bijna 300 mensen om het leven toen een aardbeving met een kracht van 6,2 de stad Amatrice en enkele naburige steden in de Apennijnen trof. Die beving had een kracht van 6.2 op de schaal van Richter. Van de dorpjes Amatrice, Accumoli en Arquata del Tronto was weinig over.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal