Slachtoffer oerwoudgeluiden mag met wethouder mee naar wedstrijd PSV

© De Limburger

Placide Avouzoa Njoh, speler van de Weerter voetbalclub Wilhelmina ’08, die dit weekeinde onaangenaam verrast werd door oerwoudgeluiden in Venray mag met een wethouder van Weert mee naar een wedstrijd van PSV Eindhoven.

Leon Janssen

Dat meldde burgemeester Jos Heijmans donderdagavond tijdens de vergadering van de gemeenteraad van Weert.

Het college van burgemeester en wethouders wilde zo de speler uit Kameroen die in het asielzoekerscentrum in Budel verblijft, een hart onder de riem steken

Lees ook: Oerwoudgeluiden in Limburgs amateurvoetbal: ‘Als je naar het voetbal gaat, lijken regels even niet meer te tellen

Placide Avouzoa Njoh fietst drie keer per week van Budel naar Weert om daar bij Wilhelmina ‘08 te trainen, aldus Heijmans. „Onder luid applaus van zijn medespelers werd hem het presentje van ons college aangeboden. Hij mag met de wethouder die het minst verstand heeft van voetbal mee naar de wedstrijd in Eindhoven. Hij was daar erg blij mee.”

Placide Avouzoa Njoh werd afgelopen weekeinde slachtoffer van oerwoudgeluiden die supporters van de tegenstander ten gehore brachten. De racistische uiting deed de scheidsrechter doen besluiten om de wedstrijd met tegenstander SV Venray stil te leggen.

Lees ook: ‘Onze speler uit Kameroen had tranen in de ogen’

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal