PSV-coach Van Bommel: dit is een harde tik

© ANP Sport

LASK Linz vergrootte donderdag de crisis bij PSV door in de Europa League met liefst 4-1 te winnen. De Eindhovenaren zijn nu al vijf duels op rij zonder zege. „Als je vijf keer niet wint, kan je niet zeggen dat het rustig is. Het is logisch dat de druk toeneemt”, aldus trainer Van Bommel

Redactie

„We hebben een paar tikken gehad. Deze is hard en had ik ook niet verwacht. Nu moet je een kerel zijn en bestand zijn tegen de druk van buitenaf.”

Lees ook: Onthutsend zwak PSV volledig afgeschminkt in Oostenrijk

PSV leidde bij rust nog met 0-1. „Je weet dat zij opportunistisch spelen. Wij gingen daar in mee en misten de discipline toen de 1-1 viel. Dat we in de fase die daarop volgt wat onzekerder worden, is logisch”, zei Van Bommel verder. „Dit was wel te weinig. Met 4-1 mag je niet verliezen.”

Doelpuntenmaker Daniel Schwaab zag het na rust helemaal misgaan bij PSV. „Er ging veel fout. In de eerste helft was de opbouw nog wel wat beter, maar was het vervolg net niet. Na rust ging het vaker mis”, aldus de Duitser, die gelooft in een ommekeer. „Hoe? Door een resultaat te halen. Iedereen is nu teleurgesteld. We moeten de koppies omhoog houden en vertrouwen tanken richting zondag.” PSV speelt dan de uitwedstrijd tegen Willem II.

Bekijk ook de nieuwste aflevering van Komt dat Schot, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal