Bouwers werken onder kostprijs door stikstofcrisis

Print
Bouwers werken onder kostprijs door stikstofcrisis

Afbeelding: ANP XTRA

Bouwers nemen opdrachten tegen of onder de kostprijs aan omdat zij hun orderboeken en omzet door de stikstof- en PFAS-crisis hard zien teruglopen. Dat melden aannemers, opdrachtgevers en andere bronnen in de branche aan Het Financieele Dagblad.

Dit zogeheten prijsduiken is een gevaar voor de sector, omdat dit tot forse verliezen kan leiden. Verschillende aannemers die het FD heeft gesproken zeggen dat ze vooral bij aanbestedingen zien dat het aantal inschrijvingen veel hoger ligt dan normaal. Brancheorganisatie Bouwend Nederland herkent de trend.

Lees ook: PFAS- en stikstofkwestie sijpelt door bij bouwer BAM

‘We zien het vooral bij gemeentelijke opdrachtgevers’, zegt een woordvoerder van bouwbedrijf Dura Vermeer, dat actief is in de hele markt. ‘Bij projecten die verschoond zijn van de stikstof- of PFAS-problematiek zien we een toename van inschrijvers en daarmee een druk op de prijzen.’ Twee gemeenten die net aanbestedingen hebben afgerond, bevestigen dat beeld.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen