Zeker vijf doden bij zware aardbeving in Iran

Print
Zeker vijf doden bij zware aardbeving in Iran

Een Iraans meisje op de puinhopen van haar huis na een zware aardbeving in de provincie Kermanshah bij de grens met Irak in november 2015. Honderden mensen kwamen daarbij om het leven, duizenden raakten dakloos. Afbeelding: AFP

Zeker vijf mensen zijn omgekomen bij een aardbeving met een kracht van 5,9 op de schaal van Richter in het noordwesten van Iran. Meer dan zeventig anderen raakten gewond, zo meldt de Iraanse staatstelevisie . Over mogelijke schade in het getroffen gebied is nog niets bekend.

De aardbeving deed zich vrijdagnacht om iets voor half drie lokale tijd (middernacht in Nederland) voor op acht kilometer onder de grond op zo’n 120 kilometer van de stad Tabriz in de Iraanse provincie Oost-Azerbeidzjan in het noordwesten van het land. Dat meldt het seismologisch centrum van het Instituut voor Geofysica van de universiteit van Teheran.

De regio wordt wel vaker getroffen door zware aardbevingen. In 2003 vielen bij een beving van 6.6 in de buurt van de historische stad Bam naar schatting meer dan 26.000 doden.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen