Hoe gaat het nu met oud-Miss Nederland Linda Steenland-Egging uit Heythuysen?

Print
Hoe gaat het nu met oud-Miss Nederland Linda Steenland-Egging uit Heythuysen?

Linda Steenland-Egging: ‘Wat heb je aan een mooi koppie als het noodlot toeslaat?’ Afbeelding: Peter Schols

Heythuysen -

In 1974, 1987, 1991 en 2000 werden deze Limburgse dames uitgeroepen tot ’s lands mooiste. Hoe vergaat het Linda Steenland-Egging (49) uit Heythuysen Miss Nederland in 1991 nu? En wat zegt schoonheid haar nog?

„De sjerp en het kroontje heb ik niet meer. Ik hecht er geen waarde aan. Heus, ik ben trots op de kansen die ik heb gekregen, óók door die missverkiezing. Toch is het niet die erkenning die me gelukkig maakte. Ik werd in 1991 gevraagd mee te doen, maar zag mezelf niet als beauty queen. Ik zag de verkiezing vooral als een avontuur, een aangename afleiding van school. Na die verkiezing had ik de behoefte om te bewijzen dat ik meer was dan het meisje met de lange blonde haren en blauwe ogen.

Lees hier het hele interview met Linda Steenland-Egging en de 3 andere mooie meiden uit Limburg die Miss Holland werden

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen